whycomputer.com >> Interneto žinios >  >> Skaitmeninė žiniasklaida

Kaip naudoti Audacity dainos masteriui

Įvadas

Meistravimas – tai paskutinis žingsnis prieš išleidžiant dainą pasauliui. Nors profesionaliai masterį atlieka patyrę inžinieriai su specialia įranga, namų įrašų entuziastas gali atlikti kai kurias masterio funkcijas naudodamas Audacity – nemokamą, daugiaplatforminį garso redaktorių.

Paruošimas

Pradėkite nuo stereo mišinio, gauto iš daugių takelių projekto. Kuo geresnis miksas, tuo paprasčiau jį masteriuoti.

Importavimas į Audacity

1. Pasirinkite meniu File → Import → Audio ir įkelkite savo miksą. Jis bus priskirtas vienam takeliui.
2. Pakartokite procesą, kad atvertumėte antrąją tos pačios failo kopiją.
3. Ant antrą takelį paspauskite mygtuką Mute. Šį takelį naudosite A‑B palyginimui su masteriuota versija.

EQ (lygčių korekcija)

Pasirinkite Effects → Equalization. Darykite nedidelius pakeitimus:

  • Mažinkite labai žemus dažnius (<80 Hz), kad išvengtumėte purvo garso.
  • 400‑600 Hz dažnius galima šiek tiek sumažinti, kad subalansuotumėte žemus ir aukštus tonus.
  • Sibilantų (šakų) problemoms sumažinkite 3 500‑10 000 Hz diapazoną, priklausomai nuo balsų.

Reverb (garso atgarsys)

Jei norite šiek tiek erdvės, pasirinkite Effects → GVerb. Rekomenduojama naudoti nedidelį kambario dydį ir trumpą reverb laiko reikšmę, o sausosios (dry) signalo lygį nustatyti apie –4 dB. Reguliariai lyginkite su „Mute“ takeliu – dažnai reverb yra juntamesnis, nei įsivaizduojate.

Kompresorius

Atverkite Effects → Compressor. Kompresoriai ir limiters išlygina dinaminius svyravimus, suteikdami takeliui „smūgiškumo“. Pradėkite nuo santykio 2:1–3:1 ir trumpų attack/release laikų. Jei nesate tikri, nuimkite varnelę prie Make‑up Gain, nebent masteriavote itin energingą, garsų kūrinį.

Patarimai

Audacity siūlo daugybę kitų efektų, kuriuos galima naudoti masterio etape atsargiai arba specialiam efektui sukurti. Jei galutinė daina priklauso nuo efekto masteryje, greičiausiai jūsų miksas dar reikalauja tobulinimo.


URL:https://lt.whycomputer.com/media/100415939.html

Skaitmeninė žiniasklaida
  • Kaip atsisiųsti muziką į kompiuterį

    Daugelis grupių nebeatlieka fizinių albumų, o savo muziką platina tik internete. Nuo 2010 m. vis daugiau dainų parduodama per svetaines, tokias kaip iTunes ar Napster, kurios pakeičia tradicines vinilinės plokšteles parduotuves. Muziką galima parsisiųsti ir nemokamai, jei žinote, kur ieškoti. Prisim

  • Kaip kompiuteryje kopijuoti ir įklijuoti dainų failus

    Lengviausias būdas perkelti muziką iš vienos vietos į kitą kompiuteryje – tai nukopijuoti dainos failą iš jo originalios direktorijos ir įklijuoti į norimą vietą. Norint kopijuoti, daina turi būti saugoma jūsų kompiuteryje, o ne CD, „YouTube“ ar internetinėje radijo stotyje. 1 žingsnis Suraskite nor

Interneto žinios © https://lt.whycomputer.com