Interneto žinios
Naudodami Adobe Illustrator kuriant interneto grafikas, dažnai skaidote kūrinį į skilteles, kad galėtumėte optimizuoti kiekvieną dalį tinkamu failų formatu – pvz., PNG ar JPEG nuotraukoms ir GIF vienos spalvos elementams. Skiltelės tampa lentelės langeliais, kai eksportuojate darbą. Norėdami pašalinti skilteles, pasirinkite tinkamą šalinimo metodą, priklausomai nuo to, kaip jos buvo sukurtos.
Norėdami išrinkti ir ištrinti skilteles, sukurtas su įrankiu „Slice“, pirmiausia pasirinkite įrankį „Slice Select“, kuris yra įrankių juostoje kartu su įrankiu „Slice“. Spustelėkite norimą pašalinti skiltelę ir laikydami Shift spustelėkite papildomas skilteles, kad jas įtrauktumėte į pasirinkimą. Paspaudę Backspace klavišą, Illustrator pašalins pasirinktą skiltelę ir visas kitas skilteles, kurias jis sukūrė, kad pritaikytų jūsų sukurtą skiltelę.
Pasirinkę objektą (ar objektus) ir eikite į Object → Slice → Make, Illustrator sukurs skiltelę, kurios dydis atitiks pasirinktą objektą. Jei vėliau keičiate objektų dydį, skiltelės automatiškai prisitaikys. Norėdami atšaukti šį procesą, eikite į Object → Slice → Release. Bandydami tiesiog ištrinti skilteles, galite netikėtai ištrinti ir patį objektą.
Komandos „Create From Selection“ ir „Create From Guides“ sukuria skilteles, kurios apima visą pasirinktų objektų rinkinį, o ne atskirų objektų dydžius. Šias skilteles galite pašalinti per Layers skydelį: išskleiskite aktyvų sluoksnį, suraskite skilteles sąraše ir paspauskite Backspace. Šis metodas nepažeidžia jūsų grafikos.
Jei negalite ištrinti skiltelės, sukurtos su komanda „Make“, galbūt ji yra užrakinta. Patikrinkite View → Lock Slices – jei šalia šios parinkties matote varnelę, spustelėkite ją, kad ją atlaisvintumėte. Skiltelės, sukurtos su „Make“ komanda, nerodomos Layers skydelyje, todėl jas reikia atrakinti per View meniu. Tuo tarpu skilteles, sukurtas su įrankiu „Slice“ ir kitomis meniu komandomis, galite rasti bei atrakinti Layers skydelyje.
Šiame straipsnyje pateikta informacija galioja „Adobe Illustrator CS6“ ir „Adobe Illustrator CC“ versijoms. Kitose versijose kai kurie veiksmai gali šiek tiek skirtis.
Naujausi šnipinėjimo programų kūrėjai bando apgaule priversti vartotojus mokėti už netikrus antivirusų įrankius. Jiems rodomi iššokantys pranešimai, kuriuose teigiama, kad kompiuteris užkrėstas šnipinėjimo programomis ir virusais, ir siūloma atsisiųsti bei įsigyti netikras šalinimo programas. Dažnai
Gmail šlamšto valymas Šlamštas – tai nepageidaujami laiškai, kurie gaunami be jūsų sutikimo. Jei jų nesutvarkysite, jie greitai užpildys jūsų pašto dėžutę. „Gmail“ automatiškai atskiria šlamštą nuo svarbių laiškų, tačiau kartais reikia rankiniu būdu išvalyti ir sustabdyti ateities siuntimus. Žingsni