whycomputer.com >> Interneto žinios >  >> Programinė įranga

Kaip Adobe Illustrator CS5 programoje paslėpti skydelius ir įjungti skaidrumo tinklą

Įvadas

„Adobe Illustrator“ CS4 versijoje buvo pristatyta galimybė naudoti kelis skydelius (artboards), pakeičiant ankstesnės versijos „Crop Area“ įrankį. CS5 tęsia šį konceptą, prideda globalius bei skydeliui specifinius liniuotės nustatymus ir leidžia valdyti skydelių matomumą bei skaidrumo tinklą.

Skydelių slėpimas

1. Paleiskite Adobe Illustrator CS5.
2. Pasirinkite File > Open ir atidarykite norimą failą.
3. Eikite į View > Hide Artboards. Skydeliai dings, o Jūsų kūrinys liks neužblokuotas.

Norėdami vėl pamatyti skydelius, spustelėkite View > Show Artboards. Ši komanda automatiškai keičia savo pavadinimą, atspindėdama dabartinę būseną.

Skaidrumo tinklo įjungimas

1. Paleiskite Adobe Illustrator CS5.
2. Pasirinkite File > New ir iš New Document Profile sąrašo pasirinkite „Video and Film“ profilį.
3. Nustatykite Transparency Grid parametrus – tinklo dydį ir spalvas. Vėliau šiuos nustatymus galėsite keisti.

Paslėpti arba parodyti skaidrumo tinklą galima per View > Hide Transparency Grid arba View > Show Transparency Grid. Tinklo nustatymus keičiate per File > Document Setup.

Patarimai

Jei norite naudoti skaidrumo tinklą dokumente, sukurtame ne „Video and Film“ profilyje, tiesiog nukopijuokite savo grafikos elementus, sukurkite naują dokumentą su šiuo profiliu ir įklijuokite juos. Taip pat galite vilkti elementus iš seno į naują failą.

Įspėjimai

Prieš eksportuodami darbą į kitų programų formatus, susipažinkite su skaidrumo išlygintinimo (flattening) procesu – tai būtina norint, kad jūsų grafika veiktų kaip įterpiamas objektas kitose programose.


URL:https://lt.whycomputer.com/software/100417170.html

Programinė įranga
  • Kaip sukurti bifold brošiūrą naudojant Adobe Illustrator

    Adobe Illustrator suteikia įrankius profesionaliai ir estetiškai atrodantiems brošiūrų dizainams. Naudodami programos šablonus, galite greitai sukurti brošiūras bet kokiam tikslui – nuo verslo pristatymo iki mokyklinių projektų ar sveikatos informacijos. Žingsnis 1 – Pradėti nuo šablono Atidarykite

  • Kaip perkelti PDF į skaidrių demonstraciją naudojant Adobe Reader

    Adobe Portable Document Format (PDF) leidžia kūrėjams platinti fiksuoto išdėstymo, redaguoti neįmanomą turinį įvairiose OS ir platformose. Jei kompiuteryje įdiegta nemokama programa Adobe Reader, PDF failus galima peržiūrėti ir spausdinti lygiai taip, kaip autorius juos sukūrė. Reader taip pat turi

Interneto žinios © https://lt.whycomputer.com