Interneto žinios
Facebook suteikia įrankius, leidžiančius kontroliuoti, kas gali matyti jūsų informaciją – nuotraukas, statusus, asmeninę informaciją ir draugų sąrašą. Galite apriboti profilio matomumą nepažįstamiems žmonėms arba net draugams, kai norite paslėpti tam tikras profilio dalis. Net jei išsiųsite žinutę asmeniui, kurį blokavote privatumo nustatymuose, jam nebus suteikta prieiga prie jūsų profilio.
Žinutes gali siųsti tiek jūsų draugai, tiek bet kuris „Facebook“ vartotojas. Būti draugais nėra būtina – svarbiausia, kad abu turėtumėte „Facebook“ paskyrą. Jei nenorite gauti žinučių iš nepažįstamų žmonių, tai galite reguliuoti per privatumo nustatymus.
Jūsų profilyje rodomi: vartotojo nuotrauka, vardas, tinklai, Facebook ID, lytis ir viršelio nuotrauka – šie duomenys yra vieši visiems „Facebook“ naudotojams. Kiti duomenys (pvz., vieta, mokykla, darbas) gali būti matomi tik jūsų draugams arba tiems, kuriems leidžiate. Privatumo nustatymai leidžia:
Kiekvienas įrašas laikojuose juostoje turi atskirą privatumo kontrolę, todėl galite patiems nuspręsti, kas matys konkrečius įrašus.
Jei nenorite gauti žinučių iš nepažįstamų arba žmonių, su kuriais nesate susiję, privatumo nustatymuose galite išjungti galimybę jiems siųsti žinutes. Net jei tokie asmenys jums išsiųs žinutę, tai nepakeičia jų galimybės matyti jūsų profilio duomenų, kuriuos jie jau gali matyti pagal ankstesnius nustatymus.
Atsakymas į žinutę neįtakoja profilio privatumo, tačiau visada būkite atsargūs, su kokiomis žinutėmis susirašinėjate. „Facebook“ nėra visiškai apsaugotas nuo įsilaužimų, o žinutės gali būti naudojamos bandant gauti jūsų asmeninę informaciją. Jei gaunate įtartiną žinutę, ištrinkite ją arba praneškite apie ją naudodami šalia žinutės esantį „gear“ (įrankių) ikonėlę.
Registracija „Facebook“ – populiariausia pasaulyje socialinė platforma, turinti šimtus milijonų vartotojų. Norint susikurti paskyrą, būtina įvesti asmeninę informaciją, įskaitant el. pašto adresą. Be patvirtinto el. pašto, registracija neįmanoma – tai svarbu tiek saugumui, tiek komunikacijai. Saugum
Ribodami, kas gali jus rasti „Facebook“, sumažinate nepageidaujamų draugų prašymų skaičių. Naudokite privatumo nuostatas, kad ne draugai nesigaudytų jūsų profilio ir kad konkretūs naudotojai nepamatytų, jog esate „Facebook“ platformoje. Niekas negauna pranešimo, kai keičiate paieškos nuostatas arba