Interneto žinios
Blokavimas, privatumo nuostatos ir auditorijos pasirinkimo įrankis – visi tai yra būdai, kaip kontroliuoti, kas mato jūsų nuotraukas „Facebook“. Visgi net ir naudojant šiuos metodus, blokuoti vartotojai kartais gali pamatyti dalį jūsų nuotraukų. Tai lemia techniniai apribojimai, kurie neleidžia visiškai paslėpti turinio nuo blokų. Tinkamai sukonfigūruotos privatumo nuostatos gali žymiai sumažinti jūsų matomumą šioje socialinėje platformoje.
Užblokuodami asmenį „Facebook“, apribojate jo galimybę matyti jūsų veiklą. Užblokuoti naudotojai negali peržiūrėti jūsų laiko juostos, nuotraukų albumų ar kitų įrašų. Blokavimas nutraukia draugystės ryšį, neleidžia siųsti žinučių ir iš esmės padaro jus nematomais tam asmeniui. Šis veiksmas yra abipusis – jei vienas pusė blokuoja, abi pusės negali matyti vienas kito turinio.
Vis dėlto kai kuriais atvejais blokavimas neslepia visų jūsų nuotraukų. Tam tikros funkcijos, pavyzdžiui, programėlės ir grupės, gali palaikyti ryšį tarp blokų. Jei įkėlėte nuotrauką ir pažymėjote bendrą draugą, blokavęs asmuo gali matyti šį įrašą savo naujienų sraute ir peržiūrėti nuotrauką, jei draugo privatumo nustatymai tai leidžia. Jis nepamatys viso albumo, tik tas nuotraukas, kuriose yra pažymėtas bendras draugas.
Albumų privatumo nustatymus galite keisti naudodami auditorijos pasirinkimo įrankį. Paspauskite skirtuką „Nuotraukos“ po viršutine viršeliu, tada – „Albumai“. Pasirinkite norimą albumą, spustelėkite mygtuką „Redaguoti“ viršutiniame dešiniajame kampe ir nustatykite norimą auditoriją. „Mobiliojo įkėlimo“ ir „Laiko juostos“ albumų atveju privatumas gali būti nustatytas kiekvienai nuotraukai atskirai.
Norėdami blokuoti asmenį, spustelėkite spynos piktogramą puslapio viršutiniame dešiniajame kampe ir pasirinkite nuorodą „Kaip sustabdyti, kad kas nors manęs erzintų?“. Įveskite vartotojo vardą arba el. pašto adresą ir spustelėkite „Blokuoti“. Blokavimas yra konfidencialus – asmuo negauna pranešimo. Taip pat galite naudoti nuorodą „Pranešti/Blokuoti šį asmenį“ iš nustatymų meniu po profilio viršeliu.
Blokavimas nėra galutinis – jį galite atšaukti naudodami tą pačią spynos piktogramą ir pasirinkdami „Kaip sustabdyti, kad kas nors manęs erzintų?“. Pasirinkite „Rodyti visus užblokuotus vartotojus“, raskite norimą asmenį ir spustelėkite „Atblokuoti“. Jei norite atkurti draugystę, išsiųskite draugų prašymą. Jei esate pažymėtas kito asmens nuotraukoje, tik tas asmuo gali pakeisti nuotraukos privatumo nustatymus, kad ji nebūtų matoma kitiems. Galite pašalinti žymėjimą, tačiau jūsų veidas liks nuotraukoje.
Blokuodami asmenį Skype, neleidžiate jam jokiu būdu su Jumis susisiekti. Jis nebegali matyti Jūsų prisijungimo būsenos, o Jūs liekate nematomi jo blokavimo sąraše. Kiti Jūsų kontaktai vis dar gali matyti ir rašyti Jums.Kas daro Skype blokavimasBlokavimas Skype yra „tylus“ funkcionalumas – blokuojama
Jei esate Facebook grupės administratorius, galite bet kada pašalinti narius, kurie nuolat nesilaiko grupės taisyklių ar skelbia turinį, nesuderinamą su grupės tikslu. Be to, turite galimybę visiškai užblokuoti pašalintą narį, kad jis nebegalėtų rasti grupės.Žingsnis 1Atsidarykite savo grupę ir spus