Interneto žinios
Kartais norite pasidalinti informacija su draugais ar kolegomis, bet nenorite, kad ji būtų matoma visiems. „Facebook“ nuolat tobulina saugumo ir privatumo įrankius, todėl galite kontroliuoti, kas mato jūsų įrašus.
„Facebook“ saugumo nustatymai leidžia nustatyti, kas matys jūsų būsenų atnaujinimus pagal numatytuosius nustatymus. Galite pasirinkti Viešai (visi), Draugams (asmenys, kuriuos priėmėte kaip draugus), Man tik arba konkrečius sąrašus, pvz., Šeima ar Artimi draugai. Norėdami dar labiau susiaurinti auditoriją, galite sukurti Pasirinktą sąrašą su konkrečiais asmenimis. Kadangi šie nustatymai taikomi visiems įrašams, rekomenduojama nustatyti mažiausią galimą auditoriją, o po to, jei reikia, atskirai išplėsti prieigą.
Norėdami pakeisti numatytuosius nustatymus, spustelėkite spynos piktogramą viršutiniame dešiniajame ekrano kampe, tada pasirinkite „Kas gali matyti mano turinį?“. Pasirinkite rodyklę po „Kas gali matyti mano ateities įrašus“ ir nurodykite pageidaujamą auditoriją.
Kai skelbiate įrašą, jis automatiškai pasiekia jūsų numatytąją auditoriją. Jei jūsų numatytasis pasirinkimas nėra „Viešai“, kiti vartotojai negalės toliau dalinti įrašu už jūsų nustatytų ribų. Pavyzdžiui, jei pasirinkote „Man tik“, matys tik jūs. Jei išskiriate įrašą „Šeima“ grupės nariams, tik jie jį matys ir negalės dalintis su žmonėmis, kurie nėra jūsų šeimos grupėje.
Standartiškai įraše matomos parinktys „Patinka“, „Komentuoti“ ir „Dalintis“. Jei nenorite, kad kiti galėtų dalintis jūsų įrašu, nustatykite numatytąją auditoriją į Man tik, o po to išskirkite įrašą konkrečiam asmenų sąrašui. Spustelėkite auditorijos parinkties piktogramą šalia įrašo laiko žymos (jei numatytasis pasirinkimas – Man tik, piktograma atrodo kaip spyna). Pasirinkite Pasirinktinis, tada Konkrečios žmonės arba sąrašai ir įveskite norimus gavėjus. „Facebook“ iš karto pasiūlys draugų vardus. Tokiu būdu įrašas bus matomas jų naujienų sraute be „Dalintis“ mygtuko.
Nors „Facebook“ nuolat gerina saugumą, svarbu imtis priemonių, kad jūsų paskyra nebūtų pažeista. Jei kas nors sužinos jūsų slaptažodį, galės pasiekti jūsų įrašus, draugų sąrašą ir asmeninę informaciją. „Better Business Bureau“ rekomenduoja keturis pagrindinius žingsnius:
Laikydamiesi šių patarimų ir tinkamai konfigūruodami privatumo nustatymus, galite drąsiai dalintis informacija tik su norima auditorija.
Facebook – tai socialinis tinklas, leidžiantis sekti draugus bet kur jie būtų. Vienas patogiausių būdų išlikti susijusiam – atnaujinti kontaktinę informaciją savo profilyje, kad artimieji galėtų lengvai jus rasti. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip per kelis paprastus žingsnius pakeisti kontaktinius
„Facebook“ – tai platforma, skirta dalintis informacija. Vartotojai gali informuoti draugus ir šeimą, ką veikia, kur keliauja, bei parodyti, kas vyksta, įkeliant nuotraukas ir vaizdo įrašus. Be to, „Facebook“ leidžia dalintis svarbiausiomis naujienomis, nuorodomis į kitus tinklalapius ir įdomiais va