Interneto žinios
„Facebook“ puikiai tinka palaikyti ryšį su artimaisiais, kai atstumas ar įtemptas tvarkaraštis trukdo susitikti. Kartais nenorime dalintis asmeninėmis šeimos nuotraukomis su visais draugais, net jei seneliai džiaugiasi kiekviena akimirka. Sprendimas – sukurti tik šeimos narių grupę. Joje galėsite bendrauti pokalbių kambariuose, įkelti nuotraukas į bendrus albumus ir siųsti žinutes, kurios matys tik šeimos nariai. Kiekvienas narys turi turėti savo „Facebook“ paskyrą.
Prisijunkite prie savo asmeninės „Facebook“ paskyros ir spustelėkite nuorodą „Namai“ įrankių juostoje.
Pasirinkite "Sukurti grupę" kairėje puslapio pusėje. Jei turite daugybę grupių, gali tekti spustelėti "Daugiau" šalia "Grupės". Jei nerandate šios parinkties, tiesiog eikite į Grupių puslapį.
Pasirinkite tinkamą grupės pavadinimą. Jei grupėje bus tik artimiausi šeimos nariai, pakanka paprasto "Johnsonų šeima". Jei norite, kad pavadinimas būtų atpažįstamas platesnei auditorijai, galite naudoti, pavyzdžiui, "Kenneth ir Meredith Johnsonų šeima" arba "Johnsonai iš Poughkeepsie".
Pasirinkite grupės privatumo lygį:
Įrašykite bent vieną šeimos narį į laukelį "Nariai", įvedę jų "Facebook" vartotojo vardą. Galite įvesti kelis vardus, atskirdami juos kableliais. Pradžioje galite pridėti tik žmones, kurie jau yra jūsų draugų sąraše. Po grupės sukūrimo nariai galės pridėti savo draugus.
Spustelėkite mygtuką "Sukurti".
Viršuje spustelėkite pavarėlės piktogramą ir pasirinkite "Redaguoti grupę". Įrašykite aprašymą, pridėkite profilio nuotrauką ir, jei reikia, el. pašto kontaktą. Paspauskite "Išsaugoti pakeitimus".
Pakvieskite kitus šeimos narius. Jei privatumo nustatymas – "Uždara" arba "Atvira", nariai gali eiti į grupės puslapį ir spustelėti "Prisijungti prie grupės" viršutiniame dešiniajame kampe. Nauji nariai turi būti patvirtinti administratoriumi. Paslėptoje grupėje prisijungimo prašymas neįmanomas – narius gali pridėti tik esami nariai.
Kaip visam laikui ištrinti „Facebook“ paskyrąJei rūpi asmeninės informacijos privatumas, galite pasirinkti visišką paskyros ištrynimą. Ištrynus paskyrą, jos nebus galima atkurti, o visi duomenys – draugų sąrašas, žinutės, nuotraukos – taps nepasiekiami. Alternatyva – paskyros deaktyvavimas, kuris ti
Kas yra Facebook pokalbis? Facebook pokalbis leidžia realiu laiku bendrauti su draugais privatiame pokalbyje. Vietoj ilgų laukimo periodų po paprasto pranešimo, galite tiesiogiai rašyti, kai draugas yra prisijungęs. Žinutės siunčiamos akimirksniu, o šalia jų matote, kai draugas rašo atsakymą. Kaip p