Interneto žinios
Jei kas nors jus blokuoja „Facebook“, nebegalite rašyti į jo/ jos laiko juostą, pradėti pokalbį, pažymėti jį/ ją nuotraukose ar net rasti jo/ jos profilį paieškoje. Blokavimas veikia abipusiai – asmuo, kuris jus užblokuoja, taip pat praranda galimybę bendrauti su jumis, tačiau jis bet kada gali jus atblokuoti ir atgauti tas teises.
Norėdami užtikrinti, kad tas asmuo liktų užblokuotas net po to, kai jus atblokuos, turite turėti jo el. pašto adresą, kurį naudoja prisijungdamas prie „Facebook“.
Viršutinėje mėlynoje juostoje spustelėkite spynos piktogramą – tai greita nuoroda į svarbiausius privatumo nustatymus.
Pasirinkite „Kaip sustabdyti, kad kas nors vargintų mane“ ir atsidarys blokavimo forma.
Įveskite norimo užblokuoti naudotojo el. pašto adresą ir spustelėkite „Blokuoti“. Nors instrukcijoje galima nurodyti ir vardą, šiuo atveju tai neveiks, nes asmuo jau jus blokavo.
Vis daugiau įmonių IT skyrių blokuoja Facebook ir kitas socialines platformas ties ugniasiene, siekdami apriboti darbuotojų laisvalaikį internete. Dažniausiai blokavimas atliekamas ties URL adresais, o ne analizuojant duomenų srautus, todėl išradingas naudotojas gali apeiti bloką sukuriant įspūdį, k
„Facebook“ žymėjimo funkcija prideda socialinį elementą prie nuotraukų, tačiau galbūt nenorite, kad visi draugai matytų nuotraukas, kuriose esate pažymėti, jei jų patys neįkėlėte. Nors visiškai užblokuoti kitus nuo jūsų žymėjimo neįmanoma, galite pakeisti privatumo nustatymus, kad tik jūs matytumėte