Interneto žinios
Rasti nepageidaujamų žinučių savo „Facebook“ dėžutėje gali sukelti priekabiavimo ar įkyrumo jausmą. Pranešimo funkcija leidžia imtis priemonių saugiam el. paštui. Nors vienas pranešimas neapsaugos nuo visų ateities žinučių, kartu su blokavimo funkcija galite pasiekti saugesnę dėžutę.
Kai gaunate nepageidaujamų žinučių iš bet kokio „Facebook“ naudotojo – draugo, buvusio draugo ar atsitiktinio nario – galite pranešti apie tai „Facebook“. Procesas paprastas, reikalauja tik kelių spustelėjimų, o jūsų tapatybė lieka paslėpta.
Atidarykite problematinę žinutę ir spustelėkite dešinėje viršutinėje dalyje esančią įrankio (ratu) piktogramą „Veiksmai“. Iš meniu pasirinkite „Pranešti apie šlamštą arba piktnaudžiavimą“. Atsiradusiame dialoge pasirinkite, ar norite pranešti, kad žinutė yra šlamštas, kad ji išsiųsta iš įsilaužusio draugo paskyros, ar kad ji yra įžeidžianti ar grasinanti. „Facebook“ priima ir nagrinėja pranešimus, o jei reikia, imasi priemonių, įskaitant paskyros sustabdymą. Jūsų tapatybė niekada neatskleidžiama.
Po to, kai pateikiate pranešimą, jis perduodamas vienai iš keturių „User Operations“ komandų, priklausomai nuo turinio pobūdžio – ar tai yra grafinis turinys, priekabiavimas ar saugumo problema. Per „Palaikymo skydelį“, kurį rasite savo „Bendruosiuose paskyros nustatymuose“, galite stebėti pranešimo eigą, gauti pranešimus apie priimtus sprendimus ir imtus veiksmus. Jei turinys pažeidžia „Facebook“ politiką, asmeniui gali būti duotas įspėjimas, apribotos arba visiškai panaikintos paskyros teisės. Prireikus, gali būti informuojamos teisėsaugos institucijos.
Norėdami visiškai sustabdyti bet kokį ateities kontaktą su konkrečiu „Facebook“ nariu, galite jį įtraukti į savo blokavimo sąrašą. Blokavimas – efektyviausias būdas užkirsti kelią žinučių siuntimui. Tai abipusis ryšio nutraukimas: tiek jūs, tiek blokuojamas asmuo praranda prieigą prie vienas kito veiklos. Išskyrus galimus bendrų draugų įrašus, niekas nebegalės matyti kito buvimo „Facebook“. Blokavimas yra anonimiškas – asmuo negauna pranešimo, kad yra užblokuotas. Norėdami atblokuoti, spustelėkite spynos piktogramą puslapio viršutiniame dešiniajame kampe, pasirinkite „Kaip sustabdyti įkyrų asmenį?“, tada spustelėkite nuorodą „Peržiūrėti visus blokuotus naudotojus“ ir šalia norimo asmens pasirinkite „Atblokuoti“. Norėdami atkurti draugystę, turėsite išsiųsti naują draugų užklausą.
„Facebook“ neleidžia vartotojams skelbti turinio, kuris pažeidžia jūsų teises ar įstatymus. Jei pastebėjote, kad kažkas paskelbė prieš jus šmeižtą, galite prašyti pašalinti šį turinį.Kaip pranešti apie šmeižtą „Facebook“Žingsnis 1Atsidarykite naršyklę ir eikite į „Facebook“ pagalbos centrą – Pranešt
Jūs ką tik gavote „poke“ „Facebook“ ir galvojate: kas tai yra ir ką tai reiškia? „Poke“ – tai paprasta ir šmaikšti komunikacijos funkcija. Kai kuriems tai linksmas būdas susisiekti, kitiems – šiek tiek erzinantis. Bet kuriuo atveju verta žinoti, ką reiškia „poke“, kaip į jį atsakyti ir ar draugas no