whycomputer.com >> Interneto žinios >  >> Socialinė žiniasklaida

Ar draugai gauna pranešimą, kai juos pašalinai iš „Facebook“?

Nors norėtumėte, kad draugai matytų, kai siunčiate žinutes ar žymite juos nuotraukose, draugo pašalinimas gali būti nepatogus, nes Facebook nesiunčia oficialaus pranešimo. Platforma suteikia priemones, leidžiančias apsaugoti narių privatumą be būtinybės oficialiai pašalinti draugą. Nors Facebook neinformuoja apie draugo pašalinimą ar blokavimą, šie veiksmai gali būti pastebimi.

Draugo pašalinimas

Jei pašalinate ką nors iš draugų sąrašo, tas asmuo negauna jokio pranešimo. Jis pašalinamas iš jūsų draugų sąrašo ir jo prieiga prie jūsų laiko juostos, nuotraukų bei įrašų tampa ribota. Jis vis dar gali matyti jūsų viešą turinį ir jūsų buvimą „Facebook“ platformoje. Pašalinimas yra abipusis – taip pat pašalinate save iš jo draugų sąrašo. Nors oficialaus pranešimo nėra, asmuo gali pastebėti, kad jo nebelieka jūsų draugų, nes negali peržiūrėti jūsų laiko juostos ar jūsų profilio.

Blokavimas

Blokuojant asmenį, jis taip pat negauna pranešimo. Blokavimas yra griežtesnis nei draugo pašalinimas: užblokuotas narys negali matyti jokio jūsų turinio ir netgi nemato, kad esate „Facebook“ narys. Šis veiksmas taip pat yra abipusis – jūs nebegalėsite matyti jo turinio. Nors blokavimas riboja beveik visą komunikaciją, kai kurios grupės ir programų sąveikos gali likti. Užblokuotam asmeniui gali būti sunkiau suprasti, kad jis yra užblokuotas, nes jo nebus galima rasti „Facebook“ paieškoje. Skirtingai nuo pašalintų draugų, kurie gali vis dar matyti jūsų buvimą, užblokuoti nariai gali manyti, kad visiškai išėjote iš platformos.

Draugų sąrašai

Vietoje draugo pašalinimo galite naudoti draugų sąrašus, kad apribotumėte turinio matomumą. Sukurkite „Artimiausi draugai“ sąrašą žmonėms, su kuriais norite dalintis viskuo – jų įrašai bus rodomi jūsų naujienų sraute. „Pažįstami“ sąrašas tinka tiems, su kuriais norite dalintis ribotai. „Apriboti“ sąrašas leidžia išlaikyti draugystę, bet apriboti didžiąją dalį turinio matomumą. Pridėjus asmenį į sąrašą, draugas nėra apie tai informuojamas.

Auditorijos pasirinkiklis

Kai skelbiate įrašą, naudokite auditorijos pasirinkiklio įrankį, kad nustatytumėte, kas galės matyti turinį. Galimos parinktys: „Viešas“, „Draugai“, „Tik aš“ ir „Pasirinktinė“. Jūsų sukurtus draugų sąrašus taip pat matysite pasirinkiklio išskleidžiamajame meniu. Skelbiamas turinys bus rodomas tik tiems, kuriuos nurodėte, ir jokie pranešimai kitiems nebus siunčiami.


URL:https://lt.whycomputer.com/social-media/100408904.html

Socialinė žiniasklaida
  • Ar „Facebook“ lieka prisijungęs, kai uždarote naršyklę?

    Jei kada nors netyčia palikote savo „Facebook“ paskyrą prisijungusią viešoje vietoje – bibliotekoje, universiteto centre ar kitur – tikriausiai žinote galimas pasekmes: nemalonios nuotraukos, profilio pakeitimai ar nepageidaujami statusai. Ar „Facebook“ lieka prisijungęs po naršyklės uždarymo, prikl

Interneto žinios © https://lt.whycomputer.com