Interneto žinios
„Facebook“ tikslas – socialinis tinklas, skatinantis vartotojus įtraukti kuo daugiau draugų. Vis dėlto gali būti žmonių, su kuriais nenorite susidurti: pavydūs buvę partneriai ar senos draugystės, su kuriomis nenorite atkurti ryšio. Tokiu atveju galite paslėpti savo profilį, kad jie niekada jo nesurastų.
Užblokuoti asmenį „Facebook“ reiškia, kad jo profilio matomumas jums visiškai dingsta. Jūs nebeesate draugai, užblokuotas vartotojas negali jums siųsti žinučių, rašyti į jūsų laiko juostą ar matyti jūsų ar jūsų draugų įrašų. Net paieška pagal vardą ar tiesioginis URL nerodys jūsų profilio. Iš jo perspektyvos, jūsų paskyra neegzistuoja.
Galite užblokuoti bet kurį „Facebook“ naudotoją, kuris jūsų neužblokuoja, nepriklausomai nuo draugystės statuso. Eikite į jo laiko juostą, spustelėkite pavarėlės (dantų) ikoną ir pasirinkite „Pranešti / Blokuoti“. Atsivers dialogo langas, kur pasirinkite „Blokuoti (vardas)“ ir patvirtinkite. Po to „Facebook“ nukreips jus atgal į naujienų srautą, nes nebegalėsite peržiūrėti blokuoto asmens profilio. Vartotoją galite atblokuoti per privatumo meniu bet kuriame puslapyje, viršutiniame dešiniajame kampe.
Jei nenorite visiškai blokuoti, bet tiesiog slėpti tam tikrą turinį, naudokite auditorijos parinkiklį. Įrašų matomumą galite keisti iš „Viešas“ arba „Draugai“ į „Individualizuota“, nurodydami, kurių asmenų nenorite matyti įrašo. Taip galite paslėpti įrašą nuo konkretaus asmens, bet neblokuoti jo visiškai. Be to, galite slėpti kitų žmonių įrašus savo naujienų sraute: eikite į jų profilį, meniu „Draugai“ ir nuimkite žymą „Rodyti naujienų sraute“.
Nepriklausomai nuo to, ar blokuojate, ar tik slėpiate turinį, asmuo niekada negaus pranešimo apie jūsų veiksmą. Užblokuotas vartotojas nebus matomas iki tol, kol neatblokuosite – atrodys, lyg niekada nebūtumėte turėję „Facebook“ paskyros. Jei buvote draugai, jis gali pastebėti, kad jūsų draugystė nutrūko ir jūsų laiko juosta dingsta, tačiau jokio tiesioginio įspėjimo nebus.
Facebook – populiariausia socialinių tinklų svetainė pasaulyje, leidžianti palaikyti ryšį su draugais, susisiekti su senais pažįstamais ir net susipažinti su naujais žmonėmis. Platforma turi patogią paieškos funkciją, kurią galite naudoti norėdami rasti draugus, šeimos narius ar kitus asmenis pagal
„Twitter“ – tai socialinės medijos platforma, kuri leidžia greitai bendrauti su draugais, šeima ir profesiniais kontaktais. Skirtingai nuo kitų tinklų, „Twitter“ komunikacija vyksta trumpomis žinutėmis, vadinamomis „tweetais“, arba tiesioginėmis žinutėmis („DM“).Tweetai ir tiesioginės žinutėsKiekvie