whycomputer.com >> Interneto žinios >  >> Socialinė žiniasklaida

Draugystė vs blokavimas „Facebook“ platformoje

Jei „Facebook“ vartotojas elgiasi nepagarbiai, grasinančiai arba kitaip nepageidaujamai, galite imtis priemonių, kad jis nebegalėtų su jumis susisiekti ir peržiūrėti jūsų laiko juostos. Nors kai kurie terminus „pašalinti iš draugų“ ir „blokuoti“ vartojasi kaip sinonimus, šios dvi funkcijos veikia jūsų paskyrą skirtingai. Suprasdami, kas nutinka pašalinus draugą ir kas nutinka blokuojant, galėsite pasirinkti tinkamiausią sprendimą konkrečioje situacijoje.

„Draugo“ pašalinimas

Pasirinkus pašalinti arba „pašalinti iš draugų“ asmenį, jam nebelieka teisės matyti jokių jūsų įrašų, kurie nėra vieši. Tai reiškia, kad jei jūsų statusų ir nuotraukų privatumo nustatymai nėra nustatyti kaip „Vieši“, pašalintas asmuo jų nepamatys. Tačiau pašalinus asmenį iš draugų sąrašo, jis vis tiek gali siųsti jums žinutes arba pakartotinai prašyti tapti draugu. Norėdami pašalinti draugą, eikite į jo laiko juostą, užvedę pelės žymeklį ant „Draugo“ piktogramos, išskleidžiamajame lange pasirinkite „Pašalinti iš draugų“. Taip pat galite spustelėti „Draugai“ savo profilyje, surasti norimą asmenį, užvesti pelę ant piktogramos ir pasirinkti tą pačią komandą.

Blokavimas

Blokuodami asmenį iš savo „Facebook“ profilio, praktiškai nutraukiate beveik visą komunikaciją. Jūsų profilis nebesirodo jo paieškos rezultatuose, o jis nebegali siųsti jums žinučių ar naudoti pokalbių funkcijos. Taip pat jūs negalite peržiūrėti jo profilio ar siųsti jam žinučių, kol blokas galioja. Vienintelė išimtis – jei abu naudojate tą pačią programėlę arba esate tos pačios grupės nariai, blokas neapsunkins bendravimo šiose erdvėse. Norėdami blokuoti konkretų asmenį, spustelėkite užrakto piktogramą puslapio viršuje ir pasirinkite „Kaip sustabdyti, kad mane erzintų?“, įveskite asmens vardą ir spustelėkite „Blokuoti“. Alternatyviai galite eiti į asmens profilį, paspausti rodyklę šalia žinutės piktogramos ir pasirinkti „Pranešti/Blokuoti“.

Riboto sąrašo naudojimas

Kartais norite apriboti, ką draugas gali matyti jūsų puslapyje, nepašalinant jo iš draugų sąrašo. Įtraukus asmenį į ribotą sąrašą, išlaikote draugystės statusą, tačiau jis automatiškai negali matyti nieko, ko nesusietėte su juo arba nepadarėte viešu. Tai naudinga, jei jūsų draugas yra jūsų viršininkas, kolega ar net šventinė šventinė, su kuria norite riboti prieigą. Norėdami pridėti asmenį į ribotą sąrašą, eikite į jo laiko juostą, užvedę pelę ant „Draugo“ piktogramos, išskleidžiamajame lange pasirinkite „Pridėti į kitą sąrašą“ ir spustelėkite „Ribotas“. Taip pat galite spustelėti „Draugai“ savo profilyje, rasti norimą asmenį, užvesti pelę ant piktogramos, pasirinkti „Pridėti į kitą sąrašą“ ir pasirinkti „Ribotas“.

Bloko pašalinimas

Ir pašalinus draugą, ir blokuojant asmenį, vėliau galite atšaukti šį veiksmą, jei situacija pasikeičia. Pašalinus bloką, ankstesnis ryšys automatiškai negrįžta – turite išsiųsti draugystės prašymą, o kitas asmuo turi jį priimti, kad vėl galėtumėte matyti jo profilį. Blokuotus ir ribotus vartotojus galite valdyti „Blokavimas“ skiltyje, esančioje „Facebook“ privatumo nustatymuose.


URL:https://lt.whycomputer.com/social-media/100408901.html

Socialinė žiniasklaida
  • Kaip rasti asmenį Facebook platformoje

    Facebook – populiariausia socialinių tinklų svetainė pasaulyje, leidžianti palaikyti ryšį su draugais, susisiekti su senais pažįstamais ir net susipažinti su naujais žmonėmis. Platforma turi patogią paieškos funkciją, kurią galite naudoti norėdami rasti draugus, šeimos narius ar kitus asmenis pagal

  • Ar „Facebook“ įrašo ištrynimas pašalina turinį visur?

    Įrašų ištrynimas „Facebook“ „Facebook“ leidžia visam laikui ištrinti bet kurį jūsų sukurtą įrašą. Šis veiksmas visiškai pašalina turinį iš platformos. Taip pat galite ištrinti kitų vartotojų įrašus, kurie yra jūsų laiko juostoje. Įrašų, kurie nėra jūsų laiko juostoje, ištrinti negalima, tačiau juos

Interneto žinios © https://lt.whycomputer.com