whycomputer.com >> Interneto žinios >  >> Socialinė žiniasklaida

Ar asmuo sužinos, kad peržiūrėjote jo Facebook profilį?

Įvadas

Facebook tinkle nėra tik artimiausi draugai – tai gali būti kolegos, buvę klasiokai ar žmonės, su kuriais susipažinote tik kelis kartus. Jei su kažkuo nesate labai artimi, galbūt nenorėtumėte, kad jis sužinotų, jog peržiūrėjote jo profilį. Paprastai, vartotojas nežino, kad jo laiko juosta buvo atidaryta, net jei naršote senesnius įrašus.

Laiko juosta (Timeline)

„Timeline“ – tai asmens Facebook profilis, kuriame rodomi jo įrašai, patiktukai, nuotraukos ir kitos veiklos nuo paskyros sukūrimo. Būti draugais nereiškia, kad matysite visus įrašus – kai kurie gali būti ribojami tam tikroms grupėms, tinklams ar asmenims. Matomi įrašai pasirodo slenkant žemyn jo laiko juostą.

Programos ir įrankiai

Daugelis svetainių žada programinę įrangą, kuri padėtų sužinoti, kas žiūri jūsų laiko juostą. Tokios programos neveikia – Facebook yra sukurta taip, kad jūsų peržiūros liktų anoniminės, nebent pats paskelbiate įrašą. Įdiegdami tokias programėles rizikuojate, kad jos išgrobia jūsų duomenis ir suklaidina.

Pranešimai

Jei pamėgstate arba komentuojate kieno nors įrašą, asmuo gaus pranešimą apie jūsų veiksmą ir galės manyti, kad peržiūrėjote jo profilį. Naršydami įrašus būkite atsargūs – netyčia nespauskite „Patinka“. Jei tai įvyko, iš karto spauskite „Nebepatinka“, kad pranešimas būtų pašalintas. Komentaro pranešimų pašalinti neįmanoma, nes jie siunčiami el. paštu.

„Facebook“ privatumas

Nors asmuo, kurio profilį peržiūrėjote, negaus informacijos, Facebook įrašo visą veiklą – įskaitant aplankytus profilius. Ši informacija nesidalijama su kitais vartotojais, tačiau jeigu kas nors turės prieigą prie jūsų kompiuterio naršymo istorijos, jis galės pamatyti, kuriuos profilius lankėte, nebent išvalysite istoriją.

Išvada

Trumpai – niekas iš išorės negaus pranešimo, kad peržiūrėjote profilį, tačiau Facebook registruoja šį veiksmą ir saugo duomenis.


URL:https://lt.whycomputer.com/social-media/100408961.html

Socialinė žiniasklaida
  • Ar draugai gauna pranešimą, kai juos pašalinai iš „Facebook“?

    Nors norėtumėte, kad draugai matytų, kai siunčiate žinutes ar žymite juos nuotraukose, draugo pašalinimas gali būti nepatogus, nes Facebook nesiunčia oficialaus pranešimo. Platforma suteikia priemones, leidžiančias apsaugoti narių privatumą be būtinybės oficialiai pašalinti draugą. Nors Facebook nei

  • Ar „Facebook“ lieka prisijungęs, kai uždarote naršyklę?

    Jei kada nors netyčia palikote savo „Facebook“ paskyrą prisijungusią viešoje vietoje – bibliotekoje, universiteto centre ar kitur – tikriausiai žinote galimas pasekmes: nemalonios nuotraukos, profilio pakeitimai ar nepageidaujami statusai. Ar „Facebook“ lieka prisijungęs po naršyklės uždarymo, prikl

Interneto žinios © https://lt.whycomputer.com