Interneto žinios
„Facebook“ neleidžia matyti, kas lankėsi jūsų profilyje arba kas ieškojo jūsų vardą tinkle. Jūsų paieškos, kaip ir bet kokie kiti veiksmai, lieka privačios ir niekam neatskleidžiamos.
Norėdami peržiūrėti savo paieškų istoriją, eikite į Veiklos žurnalą (Activity Log) savo laiko juostoje ir pasirinkite skiltį Paieška. Ten rasite neseniai atliktas paieškas. Ši informacija matoma tik jums – šalia jos matysite užrakinimo ikoną „Tik aš“ ir žymą „Paslėpta nuo laiko juostos“. Galite pašalinti įrašus spustelėdami Paslėpti nuo laiko juostos ir pasirinkdami Pašalinti.
Ieškoti draugų ar naujų kontaktų yra paprasta: įveskite vardą į paieškos laukelį puslapio viršuje ir pasirinkite tinkamą rezultatą arba spustelėkite nuorodą „Rodyti daugiau rezultatų“. Kiek informacijos matote apie kiekvieną profilį, priklauso nuo asmens privatumo nustatymų ir nuo to, ar esate patvirtintas draugas. Galite visiškai paslėpti savo profilį nuo paieškų naudodami privatumo nustatymus.
„Facebook“ naudoja informaciją apie tai, su kuo dažniausiai bendraujate, kad draugų sąrašas būtų rodomas svarbiausioje naujienų juostoje ir šone esančioje pokalbių juostoje. Galite sukurti „Artimiausi draugai“ (Close Friends) sąrašą, kad gautumėte pranešimus apie jų veiklą. Jūsų draugai negali matyti, kur jie yra jūsų pokalbių juostoje ar kokiuose sąrašuose jie yra, ir šie įrankiai neatsižvelgia į profilio peržiūras.
Bet kokios trečiųjų šalių programos, teikiančios informaciją, kas peržiūrėjo jūsų „Facebook“ profilį, yra melagingos. „Facebook“ patvirtina, kad nėra jokio būdo sužinoti, kas ieškojo konkretaus asmens ar peržiūrėjo jo profilį. Jei susidursite su tokia programėle, galite ją pranešti „Facebook“ administracijai.
Facebook – populiariausia socialinių tinklų svetainė pasaulyje, leidžianti palaikyti ryšį su draugais, susisiekti su senais pažįstamais ir net susipažinti su naujais žmonėmis. Platforma turi patogią paieškos funkciją, kurią galite naudoti norėdami rasti draugus, šeimos narius ar kitus asmenis pagal
Ribodami, kas gali jus rasti „Facebook“, sumažinate nepageidaujamų draugų prašymų skaičių. Naudokite privatumo nuostatas, kad ne draugai nesigaudytų jūsų profilio ir kad konkretūs naudotojai nepamatytų, jog esate „Facebook“ platformoje. Niekas negauna pranešimo, kai keičiate paieškos nuostatas arba