Interneto žinios
Facebook pokalbis naudoja keletą piktogramų, kurios nurodo, ar draugas yra prisijungęs ir kaip jis gauna žinutes. Suprasdami šiuos simbolius, galėsite greičiau nuspręsti, kada pradėti pokalbį ir kada geriau laukti.
Jei šalia draugo vardo matote žalią apskritimą, tai reiškia, kad jis šiuo metu yra prisijungęs prie Facebook ir yra pasiruošęs kalbėtis. Jūsų išsiųsta žinutė pasirodys jo lange akimirksniu. Pirmiausia rodomi žmonės, su kuriais dažniausiai bendraujate, o kiti prisijungę draugai pateikiami apačioje po antrašte „Daugiau draugų“.
Telefonų piktograma šalia vardo rodo, kad draugas nėra prisijungęs prie kompiuterio, bet gauna Facebook pokalbio žinutes tiesiai į savo telefoną per oficialią „Facebook“ arba „Messenger“ programėlę. Jūsų žinutė bus pristatyta į jo telefoną, o pokalbio istorija išliks sinchronizuota tarp įrenginių.
Jei šalia vardo nėra jokios piktogramos, draugas šiuo metu nėra prisijungęs prie pokalbio. Jūsų išsiųstos žinutės nebus rodomos jo ekrane iš karto, o bus patalpintos į jo „Facebook“ pranešimus. Kai draugas vėl prisijungs, gaus pranešimą apie naują žinutę ir galės ją perskaityti.
„Facebook“ siūlo atskiras programėles Windows, Firefox ir mobiliesiems įrenginiams. Naudojant šias „Messenger“ versijas matysite tas pačias piktogramas, kaip ir naršyklėje – pvz., žalias apskritimas rodo prisijungusį draugą. Kitų platformų (pvz., Pidgin, Adium, AIM) atveju piktogramos gali skirtis.
Kas yra „Facebook“ įsilaužimo grėsmė?„Facebook“ įsilaužimas – tai situacija, kai piktavališkas asmuo neteisėtai įgauna prieigą prie jūsų „Facebook“ paskyros. Prieiga gali būti įgyjama per kenkėjišką programinę įrangą, pavogus slaptažodį arba pasinaudojus kitais metodais, po to prisijungiant ir apsim
Visų pirma, daugelis žmonių prisijungia prie pokalbių kambarių norėdami bendrauti, tačiau yra ir nedidelė grupė, kuri prisijungia tik tam, kad erzintų kitus. Tokius vartotojus vadiname „troliais“ arba „griferiais“. Vienas jų dažniausiai naudojamų triukų – chato slinkimas. Kas yra chato slinkimas? Ch