Interneto žinios
Blokavimo funkcija yra pirmoji gynybos linija, padedanti pašalinti nemalonius turinius „Tumblr“ – nuo blogų įrašų iki įkyrų sekėjų ar priekabiautojų. Kai blokuojate sekėją, blokavimas veikia įprastai, tačiau asmuo, kurį užblokuojate, greičiausiai tai pastebės.
Užblokuodami tinklaraštį, jo įrašų nebe matysite savo informacijos juostoje. Tai galioja ir žymų puslapiuose, paieškos rezultatuose, pranešimų iššokančiuose languose bei bet kokiuose pranešimuose, pvz., kai kas nors dalinasi (reblog) jūsų įrašu. Jei kitas vartotojas dalijasi įrašu iš užblokuoto tinklaraščio, jis vis tiek pasirodys jūsų informacijos juostoje, jei sekate tą asmenį, bei žymų ir paieškos rezultatuose.
Vienintelis būdas, kaip blokavęs asmuo galėtų matyti jūsų įrašus, – tiesiogiai apsilankyti jūsų tinklaraščio pagrindiniame puslapyje. Užblokuojus, jūsų įrašai neberodomi jo informacijos juostoje, žymų puslapiuose ar paieškos rezultatuose. Jei jis persidalija (reblog) jūsų įrašą, jis jį matys. Tai leidžia jam lengvai suvokti, kad esate jį užblokuoję – pakanka pastebėti, kad įrašai rodomi jūsų puslapyje, bet ne jo informacijos juostoje.
Užblokuotas asmuo vis dar gali siųsti jums žinutes, tačiau jų nepateks į jūsų gautų laiškų dėžutę – tai galioja tiek užklausoms (asks), gerbėjų laiškams, tiek įrašų pateikimams. Jis negaus klaidos pranešimo, kad yra užblokuotas. Vienintelė išimtis – jei jūs patys išsiųsite užklausą ar gerbėjų laišką užblokuotam vartotojui, jo atsakymas bus gaunamas, nors blokavimas išlieka aktyvus.
Užblokuodami sekėją („ignoruodami“), jo vardas dings iš jūsų sekėjų sąrašo, nors jis vis tiek skaičiuojamas bendrame sekėjų skaičiuje. Jūs liksite jo sekamų tinklaraščių sąraše, o jis galės matyti, kada paskutinį kartą paskelbėte, todėl vėlgi gali pastebėti, kad esate užblokuotas.
„System Restore“ (Sistemos atkūrimas) gali tapti tikru gelbėtoju, kai neseniai įdiegėte naują programinę įrangą arba tvarkykles, kurios sukėlė sistemos nestabilumą ar visišką neveikimą. Tai tarsi laiko mašina, leidžianti grįžti prie ankstesnės kompiuterio konfigūracijos, kai dar nebuvo jokių problem
Telefono numerio blokavimas kartais būtinas dėl privatumo, saugumo ar kitų priežasčių. Galite norėti, kad tam tikras numeris jums nebelauktų, kad jūsų numeris nerodytųsi kitiems skambinant, arba norite apriboti, kad į tam tikrą numerį būtų neįmanoma skambinti.Kaip užblokuoti numerįProcedūra, kaip už