Interneto žinios
Jei norite greitai pamatyti, ar draugas yra prisijungęs prie „Facebook“, tiesiausia peržiūrėti šoninę pokalbių juostą bet kurioje naršyklėje. Šalia kiekvieno draugo vardo rodomas simbolis nurodo jo būseną: žalias – prisijungęs, pilkas – neprisijungęs arba norintis atrodyti neprisijungęs. Jei juosta yra uždaryta, ją atidarykite spustelėdami nuorodą apatiniame dešiniajame ekrano kampe. Jei norimo draugo nerandate tarp neseniai kalbėtų, įveskite jo vardą paieškos laukelyje.
Įvairūs simboliai šalia jūsų vardo rodo, kaip prisijungėte prie platformos. Mobilioje programėlėje matysite mobiliojo telefono piktogramą, o jei turite įdiegtą „Messenger“ ar „Facebook“ vaizdo skambučių įskiepį – kameros piktogramą. Pilka mobilioji piktograma taip pat nurodo, kiek laiko praėjo nuo paskutinio jūsų prisijungimo.
„Facebook“ leidžia būti prisijungus, bet nesimatyti. Du metodai pasiekiami spustelėjus krumpliaračio piktogramą šoninės juostos apačioje: išjungus pokalbį, visiems rodysite, kad esate neprisijungęs; naudojant išplėstinius nustatymus, galite pasirinkti, kuriems draugams parodyti buvimą, o kuriems – ne. Net jei draugas paslėpė savo buvimą, galite jam siųsti žinutę; kai ji bus peržiūrėta, po jūsų tekstu atsiras „Žinutė peržiūrėta“.
Nėra 100 % patikimo būdo. Net jei „Facebook“ rodo, kad draugas yra prisijungęs arba kad žinutė peržiūrėta, tai gali būti klaidinga informacija. Pavyzdžiui, jei draugas prisijungė ir paliko kompiuterį, sistema rodo, kad jis yra aktyvus, nors nežiūri jūsų žinučių. Tas pats galioja ir mobilioms programėlėms – jos gali veikti fone, kol draugas kalba telefonu, ir atrodyti, kad jo žinutės perskaitytos. Vienintelė garantija – gauti tiesioginį atsakymą.
Šiame straipsnyje pateikta informacija atspindi „Facebook“ funkcijas, būdingas 2013 m. balandžio mėnesiui. Vėlesnėse versijose funkcionalumas gali šiek tiek arba visiškai skirtis.
Facebook leidžia vartotojams bendrauti su draugais, kolegomis, šeima ir kitais pažįstamais. Draugus galima suskirstyti į grupes, kurios matomos tik jų kūrėjui. Kartais draugą gali būti netyčia pašalinta iš draugų sąrašo arba jo įrašai gali būti paslėpti, todėl gali atrodyti, kad draugas ištrintas.Ka
Blokavimas, privatumo nuostatos ir auditorijos pasirinkimo įrankis – visi tai yra būdai, kaip kontroliuoti, kas mato jūsų nuotraukas „Facebook“. Visgi net ir naudojant šiuos metodus, blokuoti vartotojai kartais gali pamatyti dalį jūsų nuotraukų. Tai lemia techniniai apribojimai, kurie neleidžia visi