Interneto žinios
„Facebook“ leidžia bendrauti su draugais ir šeima per įrašus, žinutes ir tiesioginį pokalbį, kuris veikia kaip momentinių pranešimų programa. Atidarius pokalbio langą matote, kurie kontaktai yra prisijungę, o kurie – neaktyvūs arba neprisijungę, todėl jų atsakymas gali užtrukti.
Anksčiau „Facebook“ rodė mėlyną pusmėnulį, kai vartotojas buvo prisijungęs, bet neaktyvus. Nuo 2011 m. šis simbolis pašalintas. Dabar prie draugo vardo matote:
Kontaktų sąrašas suskirstytas į dvi dalis. Viršutinėje dalyje rodomi draugai, su kuriais neseniai bendraujate arba kurie yra dažnai aktyvūs – šis sąrašas atnaujinamas automatiškai. Apatinėje dalyje, pavadintoje „Daugiau draugų“, pateikiami šiuo metu „Facebook“ aktyvūs vartotojai, prisijungę prie pokalbio.
Siųsdami žinutę, galite pamatyti, ar ji buvo peržiūrėta. „Seen“ indikatorius rodo laiką, kai gavėjas peržiūrėjo jūsų žinutę. Kai gavėjas atsako, indikatorius išnyksta.
Be teksto, „Facebook“ siūlo ir vaizdo pokalbio galimybę, kurią galite pradėti tiesiai iš pokalbio lango.
Jei „YouTube“ vartotojas nuolat rašo įžeidžiančius ar provokuojančius komentarus ar siunčia žinutes, galite jį blokuoti. Blokavimas neleidžia jam komentuoti jūsų vaizdo įrašų, kanalo ar siųsti jums žinučių per platformą. Vartotojus blokuoti ir atblokuoti galite per jų profilio puslapį.Kaip blokuoti
Nors norėtumėte, kad draugai matytų, kai siunčiate žinutes ar žymite juos nuotraukose, draugo pašalinimas gali būti nepatogus, nes Facebook nesiunčia oficialaus pranešimo. Platforma suteikia priemones, leidžiančias apsaugoti narių privatumą be būtinybės oficialiai pašalinti draugą. Nors Facebook nei